MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
Eye Care Academy
kosten
basistarief
€ 90,75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Oogheelkunde
ICPC:
F
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
{*} Eye Care Academy - Het Rode Oog
Accreditatie Periode: 18-5-2016 t/m 17-5-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Oogheelkunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Het rode oog is een veel voorkomende aandoening met een variabele etiologie. De onderliggende oorzaken zijn een diverse groep ziektebeelden die variëren van onschuldig en self limiting tot ernstige oogheelkundige ziektebeelden die onbehandeld mogelijk blijvende visuele schade kunnen veroorzaken. De huisarts speelt de centrale rol en getalsmatig grote rol bij de duiding en aanpak van het rode oog.

De bedoeling van deze e-learning is om het rode oog in de huisartspraktijk zo praktisch, efficiënt en veilig mogelijk te benaderen en door te nemen.

De e-leaning behandelt de in Nederland gebruikelijke aanpak van het rode oog door de huisarts. De opbouw is een systematische benadering met als hoofdstukken

 • De inleiding beschrijft, bespreekt en test (met tussengelegen meerkeuzevragen de huisartsenstandaard, klinische anatomie en fysiologie, de alarmsymptomen, doorsturen en spoedverwijzing en de patiëntenvoorlichting met oogdruppelinstructie.
 • De conjunctiva beschrijft (met foto’s, tekeningen en tekst), bespreekt (met videoclips) en test (met tussenliggende meerkeuzevragen) de oogheelkunde van de conjunctiva met inleiding, klachten, alarmsymptomen die een verwijzing oogarts rechtvaardigen, bacteriële, virale en allergische conjunctivitis, irritatie van de conjunctiva, pterygium, subconjunctivale bloeding en diverse beelden.
 • Conjunctiva, oogleden en ooglidharen beschrijft (met foto’s, tekeningen en tekst), bespreekt (met videoclips) en test (met tussenliggende meerkeuzevragen) de oogheelkunde van de oogleden met geassocieerde haren, klieren en conjunctiva met inleiding, klinische anatomie en blefaritis, chalazion, hordeolum, cysten, ectropion, entropion en afwijkingen van de wimpers zoals trichiasis en distichiasis.
 • Conjunctiva en cornea beschrijft (met foto’s, tekeningen en tekst), bespreekt (met videoclips) en test (met tussenliggende meerkeuzevragen) de oogheelkunde van de conjunctiva en cornea met bespreking van de , klinische anatomie, onderzoek en klachten, adenovirale keratoconjunctivitis, inclusie-keratoconjunctivitis, keratoconjunctivitis sicca, Herpes-simplexkeratitis, Herpes-zosterophthalmicus en overige keratiden zoals keratitis marginalis en ulcus corneae.
 • Sclera en uvea beschrijft (met foto’s, tekeningen en tekst), bespreekt (met videoclips) en test (met tussenliggende meerkeuzevragen) de sclera en uvea met bespreking van de , klinische anatomie, episcleritis-scleritis en uveïtis.
  Acuut glaucoom beschrijft (met foto’s, tekeningen en tekst), bespreekt (met videoclips) en test (met tussenliggende meerkeuzevragen) de oogheelkunde van het acuut glaucoom met aandacht voor de risicogroepen, kenmerken van de geslotenkamerhoek, diagnostiek en behandeling.
 • Traumata beschrijft (met foto’s, tekeningen en tekst), bespreekt (met videoclips) en test (met tussenliggende meerkeuzevragen) de oogheelkunde van oogtraumata met een inleiding, cornea-erosie, corpus alienum, oogcontusie, lichtschade en chemisch letsel. 

Doelstellingen

 • Kennisopbouw, herhaling en inprenting van de meest voorkomende oogheelkundige ziektebeelden die een rood oog kunnen veroorzaken.
 • De diagnostiek en behandeling van de meest voorkomen ziektebeelden die een rood oog kunnen veroorzaken.
 • Kennis en praktisch handelen op basis van de alarmsignalen van het rode oog
 • Kennis, inzicht en directe toepassing van de ziektebeelden die zelf behandeld kunnen worden, de beelden waarbij een consult oogarts nuttig is, de beelden die moeten worden ingestuurd naar de oogarts en de spoedverwijzingen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!