MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 6 uur
organisatie
NHG
kosten
basistarief
€ 175,00
leden
€ 122,50
AIO
€ 122,50
AIO (leden)
€ 122,50
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp, Algemeen & overig
onderwerp(en):
AED/BLS/ALS/reanimatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
abonnement
e
learning
AbcdeSIM voor Huisartsen
Accreditatie Periode: 01-06-2014 t/m 01-06-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Spoed Eisende Hulp' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De ‘ABCDE’-methode is een internationaal geaccepteerde benaderwijze van SEH-patiënten en vormt steeds meer de hoeksteen van de opvang ernstige zieke patiënten. Of het om trauma, non-trauma, volwassenen, kinderen, pre-hospitaal of de spoedeisende hulp gaat, de principes zijn hetzelfde. Het doel is om met een minimum aan tijdsverlies de gezondheidstoestand van een patiënt snel en accuraat in te schatten en te behandelen in volgorde van prioriteit.

Het acroniem ABCDE geeft de volgorde van evaluatie en resuscitatie: Airway, Breathing, Circulation, Disability en Exposure. Bij elke patiënt, maar met name bij patiënten met multipathologie biedt dit steun en geeft het richting aan de initiële opvang, resuscitatie en stabilisatie.

In een online realistische virtuele spoedeisende hulp omgeving worden cursisten/spelers uitgedaagd om ernstige zieke patiënten te behandelen. Bij virtuele patiënten zijn fouten niet fataal maar juist leermomenten. Er worden acuut en ernstig zieke patiënten binnengebracht en de cursist leert de gezondheidstoestand van elke patiënt snel en accuraat inventariseren en op volgorde van prioriteit te resusciteren en te stabiliseren (met behulp van de ABCDE-methode).

Voor optimale effectiviteit van de online training is het essentieel dat de cursist de stress en tijdsdruk voelt die een belangrijk onderdeel zijn van echte patiënten zorg.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!